Siirry sisältöön
KotiVilla / 040 733 1864 / info@kotivilla.fi

Yrittäjyysharjoittelu KotiVillassa

Yrittäjyysharjoittelu KotiVillassa     

 

Tässä opiskelijamme blogiteksti.                                        

Olen sairaanhoitajaopiskelija ja olin KotiVillassa yrittäjyysharjoittelussa neljän viikon ajan. Halusin ehdottomasti yrittäjyysharjoitteluun tulla tutustumaan tähän yksityiseen kotisairaanhoitoon ja siihen mitä erilaisia palveluita yritys tarjoaa asiakkaille. Halusin ymmärtää ja nähdä miten tällainen pieni yritys toimii, ja mitä kaikkea yrityksen pyörittäminen vaatii.

Olen siis tiennyt, että on olemassa tällainen yksityinen kotisairaanhoito, KotiVilla. Minulla on ollut aina hyvä mielikuva KotiVillasta ja sen työntekijöistä. Asiat ja yhteistyö heidän kanssaan on toiminut moitteettomasti.

 Keskustelimme KotiVillan Ullan kanssa, että voisin tehdä pienen blogi kirjoituksen tänne KotiVillan sivuille siitä, miten harjoitteluni on mennyt ja mitä kaikkia erilaisia havaintoja ja oppeja olen tehnyt sekä kokenut harjoittelujaksoni aikana.

 

Ensimmäiset päivät kuluivat hyvin pitkälti seuratessani yrittäjän arkea ja ihmetellessä mitä kaikkea yrittäjyyteen kuuluu ja kuinka paljon yrityksen pyörittämiseen menee aikaa ja erilaisia resursseja. On laskutusta, töiden suunnittelua, työntekijöiden huomioimista, hoitotyötä, töiden vastaanottoa, erilaisten asioiden selvittelyä, asiakkaiden asioiden hoitamista, työvälineiden hankintaan ja vaikka mitä!

Yrittäjänä tulee ajatella todella paljon erilaisia asioita, mitä ihan tällaisen tavallisen tallaajan mieleen ei edes juolahda.

Yrittäminen vaatii suurta sitoutumista yritykseen ja suurta halua, tahtoa sekä eritoten joustavuutta, jotta yritys toimii halutulla tavalla. Työtä tehdään asiakkaille ja heidän tarpeisiinsa tulee vastata. Yrittäjän työpäivät ovat pitkiä ja välillä todella pitkiä.

KotiVillan Ulla haluaa tehdä ja tekee myös hoitotyötä asiakkaiden luona, mikä on mielestäni hienoa. Tällä tavalla hän pysyy paremmin ajan tasalla asiakkaiden voinnista ja heidän tilanteistaan. Ulla on yrittäjä ja esimies. Esimiehenä Ulla ajattelee työntekijöitään ja heidän hyvinvointiaan mielestäni paljon. Ulla haluaa, että työntekijät viihtyvät työssään ja Ulla huomioi työntekijöiden työssä jaksamista hyvin.

Tällä hetkellä KotiVillassa työskentelee 2 terveydenhoitajaa, 1 sairaanhoitaja sekä 1 lähihoitaja.

Oli ihanaa huomata, että kaikki KotiVillan hoitajat olivat iloisia, avoimia ja ottivat minut todella hyvin vastaan 😊  

 

                     

Oli myös itselleni henkilökohtaisesti aivan mahtavaa huomata, että kaikki KotiVillan hoitajat todella tekevät työtä täydellä sydämellään. He antavat laadukasta ja kiireetöntä hoitoa kaikille asiakkailleen tasapuolisesti sekä yksilöllisesti, asiakkaiden tarpeet huomioiden. Sain kulkea jokaisen hoitajan matkassa ja näin henkilökohtaisesti sen, kuinka työntekijät kohtasivat asiakkaat ja millaista hoitoa asiakkaat heiltä saivat. Jokainen hoitaja on erilainen persoona ja he tekevät hoitotyötä juuri sillä omalla ihanalla persoonallaan.

Ammattitaito KotiVillan hoitajilla on erittäin monipuolinen, jonka vuoksi KotiVilla pystyykin tarjoamaan monipuolisesti eri palveluja asiakkaille. KotiVillan tytöt pitävät tiiviisti työpäivän aikanakin yhteyttä toisiinsa ja tuovat viestiä heti, jos jonkin asiakkaan luona on esimerkiksi jotain poikkeavaa. Näin kaikki hoitajat pysyvät ajan tasalla koko ajan ja tieto kulkee lähes reaaliajassa muillekin hoitajille.

Huomasin, että asiakkaille oli tärkeää tutut hoitajat.  KotiVillalla on ns. säännöllisiä asiakkaita, joiden luona käydään säännöllisesti esimerkiksi päivittäin. Varsinkin KotiVillan säännöllisille asiakkaille ja hoitajille on muodostunut tiivis side, jonka vuoksi yhteistyö sujuu mutkattomasti, kun hoitaja ja asiakkaat tuntevat toisensa hyvin.

KotiVillalla on myös paljon asiakkaita, joiden luona käydään vain esimerkiksi kerran, tekemässä jokin sairaanhoidollinen toimenpide, esimerkiksi tikkien poisto tai vaikka jokin näytteenotto tms.

KotiVilla käy ottamassa asiakkailta laskimoverinäytteitä asiakkaiden kotona. Tällaisia asiakkaita KotiVillalla on paljon. Se helpottaa todella monia ihmisiä, ettei heidän tarvitse lähteä laboratorioon asti näytteenottoon. Todella moni asiakas on ollut suuresti helpottunut tällaiseen palveluun ja apuun.

 

Harjoitteluni aikana suunnittelin ja tein KotiVillan sosiaaliseen mediaan erilaisia postauksia ja mainoksia. Osallistuimme Toukarin tillalla pidettävään kahvila päivään, tehden siellä terveysmittauksia. Järjestimme myös KotiVillan toimistolle terveysmittauspäivän glögitarjoiluiden kera.

 

Kaiken kaikkiaan tämä työharjoittelujaksoni oli todella opettavainen sekä silmiä avartava. Ollen todella tyytyväinen, että sain olla harjoittelujaksoni KotiVillassa.

 

KIITOS !

Vieritä ylös