Siirry sisältöön
KotiVilla / 040 733 1864 / info@kotivilla.fi

Oletko huolestunut omasta tai läheisesi muistista?

Muistisairaudella tarkoitetaan sairautta, joka heikentää muistia ja muita tiedonkäsittelyn (kognitio) osa-alueita. Näiden toimintojen heikentymisestä käytetään usein myös käsitettä dementia. Dementia ei ole erillinen sairaus, vaan taustalla olevasta muistisairaudesta johtuva oireyhtymä, jossa muisti ja tiedonkäsittely ovat heikentyneet niin paljon, että se haittaa päivittäisistä toiminnoista selviytymistä. Dementiaa sairastaa yli 100000 henkilöä.

Etenevät muistisairaudet rappeuttavat aivoja ja heikentävät laaja-alaisesti toimintakykyä. Ne ovat kansantauteja.

Tällä hetkellä eteneviin muistisairauksiin ei ole parantavaa hoitoa. Muistisairauksien riskitekijöihin vaikuttamalla voidaan sairauksien ilmaantuvuutta todennäköisesti vähentää. Muistisairauksien varhaisella diagnoosilla, hoidolla ja kuntoutuksella voidaan myös parantaa sairastuneiden toimintakykyä. ( Lähde:  https://thl.fi/fi/web/kansantaudit/muistisairaudet   )

Saat meiltä geriatrin palveluita suoraan kotiisi etäyhteyden avulla, jos sinulla on huolia omasta tai läheisesi muistista. Hoitajamme tulevat tekemään tarvittavat muistitestit kotiisi ja ottmaan lääkärin määräämät laboratorionäytteet. Geriatrimme antaa tarvittavat hoito-ohjeet ja lääkemääräykset. Saat avun helposti, jonottamatta silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Vieritä ylös