Siirry sisältöön
KotiVilla / 040 733 1864 / info@kotivilla.fi

Influenssakausi lähestyy

Influenssakausi lähestyy 2018-2019

Influenssa on influenssavirusten aiheuttama hengitysteiden tulehdus. Vanhuksilla, riskiryhmiin kuuluvilla ja pienillä lapsilla influenssa saattaa johtaa jälkitauteihin, joita ovat muun muassa korvatulehdus, keuhkoputkentulehdus ja keuhkokuume. Jälkitaudit voivat olla jopa hengenvaarallisia.  Influenssan oireita ovat muun muassa nopeasti nouseva ja korkea kuume, lihaskivut, väsymys, päänsärky, voimattomuus ja kova yskä.

 

Influenssaepidemioita esiintyy joka talvi. Influenssaan sairastunut henkilö erittää virusta hengitysteihinsä ja voi tartuttaa taudin toiseen henkilöön joko pisaratartuntana yskiessä ja aivastaessa tai kosketustartuntana käsien välityksellä niistäessä.

 

Paras tapa suojautua influenssalta on ottaa rokote! Rokotus on tarpeen myös terveellä hyväkuntoiselle ihmiselle, sillä vaara sairastua kasvaa iän myötä. Suurin osa rokotteen ottaneista säilyy influenssalta. Jos kuitenkin sairastuu influenssaan rokotteesta huolimatta, on tauti usein lievempi. Kaikilla rokotuksilla saattaa olla haittavaikutuksia, mutta niitä esiintyy kuitenkin vain pienellä osalla rokotetuista.

 

Me KotiVillassa haluamme tarjota sinulle turvaa. Sinulla on mahdollisuus saada meidän kauttamme rokote kotonasi. Ota yhteyttä ja kysy lisää itsellesi tai lähimmäisellesi.

 

katso lisää https://thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/kausi-influenssarokote

Vieritä ylös